Medaliony z indyka w sosie pomidorowym
łatwe
234 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie medaliony, delikatnie rozklep tłuczkiem, oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Mięso obsmaż z obu stron na oleju. Na wierzchu ułóż kawałek sera i plaster cukinii.

Krok 3
Całość zalej rozmieszanym w szklance wody Fixem Knorr. Gotuj pod przykryciem 3 minuty. Nadasz potrawie włoskiego smaku, zastępując cukinię suszonymi pomidorami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym
Smaczny obiad w 15 minut, czyli medaliony z indyka z cukinią w sosie pomidorowym, podane obok ugotowanego na sypko ryżu. Potrawa idealna – wykwintna, przepyszna i miła dla oka. Głównym składnikiem tego dania jest pierś z indyka, która po usmażeniu wraz z cukinią i serem mozzarella, będzie zatopiona w pomidorowym sosie napoli – to on sprawi, że mięso nie będzie suche, lecz smaczne i aromatyczne. Cukinia, zwana także kabaczkiem, dostępna jest w sprzedaży przez cały rok, jednak warto sięgnąć po nią między lipcem a październikiem. Wtedy można ją dostać świeżą, z tak zwanego gruntu. Dobrą cukinię poznasz po napiętej skórce i intensywnym zielonym kolorze. Medaliony z indyka we włoskim sosie pomidorowym podawaj z ryżem. Danie ozdób świeżymi listkami tymianku, lub natka pietruszki. Smacznego.