
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Krok 2
Dodaj pokrojone w plastry cukinię, cebulę, paprykę i czosnek. Całość smaż około 10 minut. Następnie wrzuć pomidory z puszki i kostkę rosołową Knorr.

Krok 3
Mięso duś około 20 minut pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękkie. Potrawkę dopraw łyżką ziół prowansalskich, a jeśli lubisz pikantne smaki - kawałkiem ostrej papryki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej