Meksykańskie mule przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie mule

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Muszle, które nie otworzyły się w trakcie gotowania wyrzuć, pozostałe przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, papryki wypestkuj i pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj chili oraz zieloną paprykę i podsmaż.

Krok 4

Dodaj pomidory i smaż przez 5-10 minut. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i dopraw warzywa do smaku.

Krok 5

Polej przygotowanym sosem mule, oprósz wiórkami masła i bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni do momentu, gdy potrawa uzyska ciemnobrązowy kolor. Meksykańskie mule podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie mule - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej