Roladki z indyka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka po hawajsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

73

heart
1319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1086 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1444 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

150 mililitrów

150 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 1

Krok 2

Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 3

Krok 4

Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 5

Krok 6

Przygotowany sos wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.

Roladki z indyka po hawajsku - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Lesiakowska

    Małgorzata Lesiakowska , 27.03.2018

    pięknie wyglądające i apetyczne,łatwe w przygotowaniu; napewno skorzystam z wielu przepisów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • calineczka calineczka

    calineczka calineczka , 28.01.2018

    super i mąż zjadł rukolę choć za nią nie przepada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Grundt

    Wieslawa Grundt , 24.11.2017

    przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Coghen

    Emilia Coghen , 18.09.2016

    Myślę że będzie smakować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z indyka po hawajskuRoladki z indyka po hawajsku

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.