
Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj z chrzanem i dopraw pieprzem.

Krok 2
Na folii spożywczej ułóż w dwóch rzędach plastry łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Posmaruj fetą.

Krok 3
Przy pomocy folii zwiń w roladkę. Schłodź w lodówce.

Krok 4
Sałatę opłucz, cebulę pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połówki.

Krok 5
Miód wymieszaj z Sosem sałatkowym francuskim Knorr, oliwą, żurawiną i musztardą.

Krok 6
Warzywa polej sosem, ułóż na talerzach, posyp migdałami. Roladki pokrój w plastry i podawaj z sałatą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej