Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie "trzy sery"
łatwe
112 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
120 gramów
80 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Krok 2
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką.

Krok 3
Dodaj do sosu starty żółty ser i pokrojone na mniejsze kawałki pozostałe sery.

Krok 4
Teraz dodaj do sosu odcedzone warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minut. Podawaj posypane świeżo posiekaną natką pietruszki. Aby smak potrawy był bardziej wyrazisty, możesz dodatkowo dodać jeszcze ser parmezan.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie "trzy sery"
Jak stworzyć kremowy sos serowy z dodatkiem pysznych warzyw? Na początek trzeba ugotować świeże lub mrożone różyczki brokułów i kalafiora. Należy jednak uważać, żeby nie rozgotowały się i pozostały jędrne. Do wody dodać można sok z cytryny, aby zachowały kolor. Sos, którym będą polane, robi się bardzo prosto. Bazą jest serowo-kremowy sos do warzyw na ciepło Knorr. Dodaj do niego gęstą śmietanę oraz sery. Użyj zwykłego sera żółtego, sera typu camembert oraz sera z niebieską pleśnią. Może być to gorgonzola, rokpol lub ich odpowiedniki, które nadadzą daniu słonego smaku. Na koniec do sosu dodaj parmezan i natkę pietruszki. Danie może być podane z pieczywem, makaronem, kaszą, a nawet z ryżem lub być dodatkiem do dań mięsnych bądź rybnych. Dzięki zawartym w nim warzywom z powodzeniem zastąpi surówkę. W połączeniu z opiekanymi ziemniaczkami także sprawdzi się znakomicie.