Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą
łatwe
335 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.

Krok 2
Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 3
Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoto, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.

Krok 4
Dodaj do żurku rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Knorr, zagotuj. Rozłóż dodatki na talerze, zalej gotowym żurkiem i posyp natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą
Szukasz inspiracji na smaczne klasyczne danie obiadowe? Postaw na żurek, który wyróżnia się charakterystycznym, delikatnie kwaśnym smakiem. Zupa jest gęsta i pikantna, a jej przygotowanie dość proste. Na początek ugotuj ziemniaki w mundurkach i pokrój je w plasterki razem z kiełbasą i cebulą. Podsmaż te składniki na patelni. Jeśli lubisz aromatyczne potrawy, dorzuć w trakcie smażenia na przykład zioła prowansalskie. Żurek z torebki wymieszaj z wodą i przypraw do smaku majerankiem oraz czosnkiem. Ułóż na talerzu dodatki przygotowane na patelni i zalej je zupą. Zyska ziołową nutę, jeśli posypiesz ją dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą będzie też smaczny wzbogacony ugotowanym na twardo jajkiem lub chipsami przygotowanymi z boczku. Na koniec zupę udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i posyp mieloną papryką. Ugotuj żurek i przekonaj się, jak smakuje z proponowanymi dodatkami. Z podanego przepisu dowiesz się, jak go krok po kroku przyrządzić. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.