Odsmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odsmażane ziemniaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w plastry, polej łyżką oleju, posyp szczypiorkiem i Delikatem. Wymieszaj.

Krok 2

Olej rozgrzej w wysokim garnku lub frytownicy. Ziemniaki podziel na 4 porcje i włóż jedną z nich na rozgrzany tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odsmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ćwikła
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej