Surówka marchewkowo-jabłkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka marchewkowo-jabłkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
877 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

915 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i jabłka zetrzyj na grubej tarce.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj z sokiem z cytryny.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 2

Krok 3

Z miodu, kwaśnego mleka oraz sosu sałatkowego Knorr zrób dressing i dodaj do surówki.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Magdalena żygadło

    Magdalena żygadło , 15.03.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Jopyk

    Ola Jopyk , 21.09.2019

    Użyłam jogurtu tez dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 22.07.2019

    Smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Moch

    Małgorzata Moch , 19.04.2016

    bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka marchewkowo-jabłkowaSurówka marchewkowo-jabłkowa

Szukasz inspiracji do stworzenia apetycznego dodatku do pieczonych mięs lub filetów rybnych? Dobrym wyborem będzie uniwersalna surówka marchewkowo-jabłkowa, którą przygotujesz w bardzo prosty sposób. Na początek marchew i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, a z miodu, kwaśnego mleka oraz sosu sałatkowego zrób pyszny dressing. Całość wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki, by składniki dokładnie się przeniknęły. Tak przygotowana surówka najlepiej smakuje lekko schłodzona. Podawaj ją do wielu dań – oprócz pieczonych mięs, sprawdzi się zaserwowana np. do kotletów schabowych, mielonych, a także wszelkich zapiekanek czy tart warzywnych. Doskonałym uzupełnieniem takiego obiadu będą domowe frytki, kuskus, pęczak, kasza gryczana lub ryż. Opcjonalnie możesz urozmaicić smak proponowanej przekąski, wzbogacając ją o dodatek pokrojonej w niewielką kostkę pomarańczy. Warto też posypać surówkę uprażonymi na suchej patelni migdałami lub pestkami dyni. Smacznego.