Ruloniki wołowe z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruloniki wołowe z musztardą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 kilograma

10 dekagramów

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj z jednej strony musztardą.

Krok 2

Ser pokrój na kawałki, połóż na plastrach wołowiny i ciasno zwiń. Zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Ruloniki obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, dodaj 2 szklanki wody i duś przez około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej