
Składniki
4 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 plastry
30 mililitrów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na margarynie.

Krok 2
W dużej misce wymieszaj dokładnie mięso mielone z jajkiem, zawartością opakowania Fix Knorr, podsmażoną cebulą, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 3
Uformuj cztery kotlety i smaż je na patelni z oliwą lub na grillu z obu stron tak, aby były rumiane i soczyste w środku.

Krok 4
Na dolnej części bułki połóż liść sałaty, krążek pomidora, krążek cebuli, mięso, plaster sera i wszystko przykryj górną częścią bułki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowe burgery
Dziś na obiad znowu mielone? Dla odmiany przygotuj swoje ulubione mięso w nieco innej postaci. Domowe burgery, czyli soczysty kotlet z wołowego mięsa z dodatkiem plastrów pomidora, sera żółtego i krążków cebuli, to kulinarna propozycja nie do odrzucenia. Dzięki chrupiącej bułce z sezamem twoje burgery pod względem wyglądu nie będą odbiegać od amerykańskiego klasyka, ale uwaga – będą smakować o niebo lepiej. Poza tym przygotowanie domowych burgerów jest prostsze niż myślisz. Mielone mięso wymieszaj z podsmażoną cebulką, natką pietruszki i posiekanym czosnkiem. Niezwykły smak doda im także odrobina sosu sojowego. Z jednolitej masy uformuj kotlety i usmaż z dodatkiem oliwy. Teraz czas na składanie burgera. Na spód połóż liść sałaty, plaster pomidora, cebulę i mięso. Całość przykryj plastrem żółtego sera i drugą połówką bułki. Daj się ponieść fantazji i do tak przygotowanych burgerów dodaj swoje ulubione dodatki – może świeży ogórek, oliwki, albo plasterek świeżego ananasa? Baw się dodatkami i czerp radość z przyrządzania pysznych dań.