Pieczona koźlina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona koźlina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj i osusz mięso. W udźcu, łopatce, combrze zrób nożem „kieszenie” i powtykaj w niej cząstki obranej cytryny i liście laurowe.

Krok 2

Dodaj sól i pieprz, a następnie natrzyj jogurtem Pozostaw w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 2-2,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Co 15 minut podlewaj wytworzonym naturalnym sosem i skrapiaj oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona koźlina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej