Fasolka po bretońsku z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

heart
1981 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

916 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2036 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kiełbasę pokrój w pół plastry i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w centymetrową kostkę cebulę.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Potrawę dopraw wymieszanym w szklance wody Fixem Knorr.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolkę. Całość gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli lubisz majeranek, dopraw nim potrawę do smaku.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 3
98

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Kszczot

    Małgorzata Kszczot , 31.12.2021

    Tak, moimi tajnymi składnikami są cząber i wytrawne czerwone wino :) - pycha, moje SYLWESTROWE danie!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja

    Alicja , 19.12.2021

    TAK , JA DODAJE JESZCZE majeranku i jest przepyszne ;)))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Żukowska-Bober

    Mariola Żukowska-Bober , 10.01.2018

    Pyszna również ciecierzyca w tej wersji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 10.01.2018

    smaczne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Dubiel

    Basia Dubiel , 08.02.2016

    oj pycha pycha Ewuniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Majewski

    Marcin Majewski , 09.01.2016

    pyszne.zamiast przyprawy knorr dalem pomidory z puszki i sam doprawilem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Noras

    Wojtek Noras , 01.01.2016

    dobre szybkie dla mnie idealne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Nowak

    Ewa Nowak , 31.12.2015

    Szybkie danie dla zgłodniałego studenciaka. Tradycyjna fasolka po bretońsku puszkom mówi stanowcze "nie".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Mazurkiewicz

    Celina Mazurkiewicz , 25.11.2015

    pyszne szybkie danie, ale proponowałbym więcej sosu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Liliana M. Leszczyńska

    Liliana M. Leszczyńska , 23.11.2015

    soja po bretońsku smakuje równie wspaniale .. (y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Krzyżanowski

    Waldemar Krzyżanowski , 19.11.2015

    Najlepiej z fasoli duży Jaś ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 18.11.2015

    Zupę ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 18.11.2015

    Jedz widelcem !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 18.11.2015

    Potwierdzam ,wędzone komponuje się z fasolami jak smyczki z instrumentami dętymi !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    Dobra fasolka lepsza od mięsa pieczeni jest.....ma wszystkie smaki świata majeranek trzeba dać i zasmazke złota xd!!!!!!wyjdxie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    Pamiętam .....drugi dxien w Wojsku Polskim......deszcz ze śniegiem bieganie padanie na pysk......a o 14 30 obiad micha wielka wspaniałej fasolki z boczkiem i kiełbasa w cudnym sosie pomidorowym z przyprawami i białe wielkie bułki. ....w górach Sudetach ......zjadłem trzy talerze .....smak na całe życie ......diety juz nie stosuje .....szczęśliwie żyje xd!!!!!!takie wspomnienia młodości 21 lat siła byka i potwora Centrum Szkolenia Radio elektronicznego w Jeleniej Górze czwarty kwietnia przyjęcie do Wojska Polskiego. .......z chlopca przemiana w mezczyzne xd!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    O raju potrawa z dzieciństwa ......nagroda za pracę na ogrodzie u babci ....po przymrozku smakuje najlepiej......MC Donalds wysiada......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mochaupt

    Ryszard Mochaupt , 18.11.2015

    miam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Laskowska

    Elżbieta Laskowska , 18.11.2015

    Koniecznie w tym boczus i majeranek to jest to mniamnia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Sadowska

    Anna Sadowska , 18.11.2015

    wlasnie zrobilam,pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 18.11.2015

    Biodra i ..., widziały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lila Łoszakiewicz

    Lila Łoszakiewicz , 18.11.2015

    fasola z puszki i knorr, rewelacja, zdrowie i smak :'(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Duraj

    Krzysztof Duraj , 18.11.2015

    jedna z moich ulubionych potraw :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Szumowska

    Ewa Szumowska , 18.11.2015

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jaworek

    Anna Jaworek , 18.11.2015

    A skąd wiedzialas ze dzisiaj gotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mikołajczyk

    Krzysztof Mikołajczyk , 18.11.2015

    Mniam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jaga Łazarska-Budnicka

    Jaga Łazarska-Budnicka , 18.11.2015

    Fasoli od dziecka nie lubię, myślę sobie, może ta by mi smakowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Oksza-Klossi

    Marek Oksza-Klossi , 18.11.2015

    Anna Dolata-Tritt Oni podobno białe mięso jedzą, a może się mylę?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Oksza-Klossi

    Marek Oksza-Klossi , 18.11.2015

    Cholera....zapomniałem o pomidorach!! i piwo, żeby fasolka nie myślała, że ją ......pies zjadł.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Knapik

    Antoni Knapik , 18.11.2015

    Nie tylko w łyżce ale i całym garnku nie ma ani jednej kalorii. Widział ktoś kiedyś kalalorię w jedzeniu?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po bretońsku z kiełbasąFasolka po bretońsku z kiełbasą

Jeżeli masz ochotę na typowo polskie danie, które jest smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu, to wypróbuj ten przepis na fasolkę po bretońsku z kiełbasą. To pyszne danie, które nada się zarówno na obiad, jak i na kolację. Jest także dobrym rozwiązaniem na szybki lunch w pracy, ponieważ po odgrzaniu w mikrofalówce nadal będzie smaczne. Biała fasola z puszki, cebula, ulubiona kiełbasa i sos do leczo – z tych składników wyczarujesz smakowitą fasolkę po bretońsku. Kiełbasa może być dowolna, jednak w tej potrawie dobrze sprawdza się kiełbasa wiejska, pełna czosnku i pieprzu. Jeżeli masz w lodówce kawałek wędzonego boczku, także możesz go dodać, wtedy smak dania będzie wyśmienity. Fasolkę po bretońsku podaj w miseczce lub głębokim talerzu, z chlebem, bułeczkami, lub nawet z ziemniakami. Smacznego!