Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso oczyść z błon, pokrój ukośnie na grube plastry, dopraw do smaku solą i pieprzem. Cebule pokrój w plastry.

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - Krok 1

Krok 2

Mięso i cebule obsmaż na patelni, dodając pod koniec smażenia łyżkę koncentratu.

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną. Dodaj do mięsa na patelni. Gotuj przez 4 minuty. Dla uzyskania lepszego efektu możesz finalne danie doprawić swoim ulubionym ziołem, np. majerankiem.

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Paweł Zbroniec

    Paweł Zbroniec , 03.01.2021

    Bardzo szybkie i dobre danie. Zdecydowanie starcza z jednej polędwiczki na 4 osoby dorosłe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowymPolędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

Danie wyborne w smaku i proste do przygotowania – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to dobry pomysł na obiad. Na przyrządzenie tego dania powinni skusić się nie tylko miłośnicy grzybów. By je zrobić, wystarczy kilka składników – polędwiczki wieprzowe, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy i sos grzybowy. Gdy połączysz je wszystkie, danie będzie soczyste i delikatne w smaku, a aromat dusznego mięsa w kremowym sosie grzybowym rozniesie się po całej kuchni. Dla podkręcenia smaku możesz dodać ulubioną przyprawę, na przykład suszone zioła o przyjemnym aromacie – majeranek lub tymianek. Doskonałym dodatkiem do polędwiczek w sosie grzybowym będzie gotowany ryż, kasza jęczmienna lub ziemniaczane purée. Do tego ogórek kiszony lub kapusta. Takie danie warto zaserwować na rodzinny obiad bądź na kolację w gronie przyjaciół.