Farsz sajgoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz sajgoński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.

Krok 2

Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.

Krok 3

Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.

Krok 5

Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.

Krok 6

Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej