A la Stroganoff z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

A la Stroganoff z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
578 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

693 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

828 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz mięso oraz grzyby. Następnie kurczaka, boczniaki i cebulę pokrój w paski. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj ze śmietaną i 200 ml wody. Dodaj do podsmażonych wcześniej składników. Duś przez około 4-5 minut. Do gotowego dania dodaj łyżkę musztardy, aby nieco zaostrzyć potrawę. Ugotowaną kaszę dobrze jest obsmażyć z boczkiem i doprawić do smaku odrobiną Delikatu Knorr oraz szczyptą majeranku.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 3
49

Opinie o przepisie

  • Ali

    Ali , 27.06.2021

    Ale kaszę, to bym ugotowała bez woreczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miraquel Queen

    Miraquel Queen , 13.01.2020

    Bardzo smaczne danie. Właśnie jestem po konsumpcji i gotowaniu. Rewelacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 26.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Parzych Van Dessel

    Wioletta Parzych Van Dessel , 29.11.2015

    Och uwielbiam boczniaki ,moj maz zawsze robi dla mnie przepyszny sos z boczniakow do miesa i indyka - pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Milkamanowicz

    Wojciech Milkamanowicz , 30.10.2015

    Ja natomiast zimne piwko.......a potem drugie, pieprzyć kaszę !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Lichtańska

    Edyta Lichtańska , 29.10.2015

    Już mi ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Muszkieta

    Izabela Muszkieta , 29.10.2015

    O Matko! Jakie pyszności, aż głodna się zrobiłam :) już niebawem w moim menu :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz , 29.10.2015

    i jak to jest stroganoff to ja jestem święty :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz , 29.10.2015

    To nie jest gotowanie, kupujecie słoik podgrzewacie i też to nazywacie gotowaniem ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Idziorek

    Grażyna Idziorek , 29.10.2015

    i sama zjadlas a mama glodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikola Sikora

    Nikola Sikora , 29.10.2015

    STROGONOV debile.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorotka Palonka

    Dorotka Palonka , 29.10.2015

    Nie jadam grzybów ogólnie bo nie lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 29.10.2015

    Emilia liczymy na Ciebie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 29.10.2015

    Dorotka Palonka do przygotowania tego dania może użyć innych grzybów i też będzie dobre ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Honorata Piekut

    Honorata Piekut , 29.10.2015

    A do tej pyszności to coś rozkurczowego na wątróbkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Sienkiewicz

    Teresa Sienkiewicz , 29.10.2015

    wiem co to jest strogonow, ale stroganoff - ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zibi Jastrzębiec Jankowski

    Zibi Jastrzębiec Jankowski , 29.10.2015

    .. i w brzuszku...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • monika hanc

    monika hanc , 29.10.2015

    bardzo dobre połączenie z kaszą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 29.10.2015

    na pewno smaczne ja uzyje grzybkow lesnych bo w tym roku byl wysyp

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesiek Kujawa

    Wiesiek Kujawa , 29.10.2015

    2 godziny w kuchni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Przybyła

    Halina Przybyła , 29.10.2015

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Sidło

    Beata Sidło , 29.10.2015

    stroganow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ireneusz Karczewski

    Ireneusz Karczewski , 29.10.2015

    Wyglada pysznie. Jutro wypróbuję z małą różnicą. Zamiast kaszy wezmę komosę ryżową.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Dyrka

    Andrzej Dyrka , 29.10.2015

    Dlaczego stroganoff a nie strogonoff?.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Noemi Jarocińska

    Noemi Jarocińska , 29.10.2015

    Jarocińska Lụa Milka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leonard Górka

    Leonard Górka , 29.10.2015

    Eto skazka!!!...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sacharczuk

    Halina Sacharczuk , 29.10.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta J Maciejowska

    Danuta J Maciejowska , 29.10.2015

    Nie probowalam boczniakow,ale wole tradycyjny przepis!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Fedak

    Marianna Fedak , 29.10.2015

    Są bardzo dobre m.n Na flaczki z boczniakow.PYCHOTA!!!!!!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Gadek

    Marek Gadek , 29.10.2015

    spróbuje tego przepisu ....idę kupic boczniaki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - A la Stroganoff z boczniakamiA la Stroganoff z boczniakami

Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.