Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków
łatwe
123 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
50 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
250 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.
Krok 2
Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej