Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.

Krok 2

Na patelni podsmaż kiełbasę i boczek. Smaż, aż mięso się zarumieni, dodaj cebulę, paprykę i grzyby. Wszystko razem smaż chwilę, dodaj posiekany czosnek i ziemniaki. Smażone produkty na patelni zalej mlekiem, wodą i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne, by smak dania był wyrazisty. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie dodaj kapary i korniszony. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp z wierzchu startym żółtym serem i całość piecz w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniakówStrogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków

Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w plastry. Grzyby i korniszony pokrój w pół plastry, a ziemniaki przekrój na pół.