Zapiekanka ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim kawałki mięsa.

Krok 3

Warzywa, pieczarki i żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte składniki wymieszaj z majonezem i dopraw.

Krok 4

Masę rozłóż na mięsie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz całość przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej