
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na paluszki i oprósz delikatnie solą, a następnie obtocz w mące.
Krok 2
Roztrzep jedno jajko, zanurz w nim kawałki ryby i obtocz w pokruszonych w dłoni płatkach kukurydzianych.
Krok 3
Czosnek i cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Fix rozmieszaj ze śmietaną i pozostałym jajkiem.
Krok 5
W naczyniu do zapiekania ułóż szpinak, następnie zalej przygotowanym Fixem. Na wierzchu ułóż kawałki panierowanej ryby. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 25 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżych ziół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej