Kremowa zapiekanka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zapiekanka rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.

Krok 2

Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.

Krok 4

Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zapiekanka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zapiekanka rybnaKremowa zapiekanka rybna

Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w większym gronie. Potrawę podawaj w eleganckich kokilkach do zapiekania i udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Do przygotowania dania użyj filetu z białej ryby – sprawdzi się np. dorsz, morszczuk lub pstrąg. Rybę podsmaż na patelni razem z warzywami: cebulą, zielonym groszkiem i papryką. Jeżeli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz dodać również pokrojoną w plastry cukinię lub ugotowane wcześniej różyczki brokułów. Do ryby z warzywami dodaj śmietanę i całość dopraw przyprawą uniwersalną oraz szczyptą czarnego pieprzu. Następnie zawartość patelni przełóż do natłuszczonych wcześniej foremek. Wierzch każdej z nich posyp bułką tartą – w trakcie zapiekania utworzy apetyczną i chrupiącą „pierzynkę”. Potrawa dobrze skomponuje się z surówką z młodej kapusty – sprawdzi się też miks sałat z rukolą skropiony włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że przygotowywanie oryginalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.