Jarzynowa zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z soczewicą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.

Krok 2

Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.

Krok 3

Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej