Barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ukraiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
987 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

615 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody i ugotuj. Dodaj kostkę rosołową Knorr oraz mrożone warzywa. Całość gotuj około 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, do wywaru możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Barszcz ukraiński  - Krok 1

Krok 2

Wywar zapraw śmietaną, dopraw torebką barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz ukraiński  - Krok 2

Krok 3

Gotową zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Barszcz ukraiński  - Krok 3
31

Opinie o przepisie

  • Zofia Górowska

    Zofia Górowska , 18.12.2017

    To nie barszcz ukraiński. A gdzie kapusta i fasola. Barszcz z torebki? To parodia a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga W-ska

    Aga W-ska , 05.09.2016

    supe szczegolnie na jesienne dni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Murczak

    Dominik Murczak , 19.03.2016

    właśnie celna uwaga

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński , 19.03.2016

    bo w przepisie o nich ani słowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński , 19.03.2016

    a gdzie te pulpeciki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kruczek

    Zbigniew Kruczek , 07.11.2014

    -piekne kucharki-smaczne danie ot wszystko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bocianowska

    Jolanta Bocianowska , 06.11.2014

    Zupa z papierka?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński , 06.11.2014

    To jest reklama KNORRA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński , 06.11.2014

    Trzeba wpierw spróbować. Jak może być dobry barszcz z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hologramy Els Semestralne

    Hologramy Els Semestralne , 06.11.2014

    to jest miedziany :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Piotrowska

    Bożenna Piotrowska , 06.11.2014

    a co to za rudy kolor?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 06.11.2014

    czy jest w nim mięso..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Wójtowicz

    Jacek Wójtowicz , 06.11.2014

    to raczej gorący kubek jest a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Plata

    Jerzy Plata , 06.11.2014

    No tak ..... lubie chemie !!! a gdzie w tym ukladzie dziadkowy barszczyk ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pasztelan

    Iwona Pasztelan , 06.11.2014

    Ja taki nie ukrainski robie tak...jakiegos tam gnatka gotuje z minimum wegetki oczywiscie do smaku.Buraczki swieze obrane w plasterki I do miekkosci,ciut bialej pietruchy,ciut selera,nie za wiele.jak te warzywka miekkie wyjmuje I blenderem traktuje.wrzucam ziemniaczki dodaje caly mix.troszke podgotuje I kwasne jabluszka pokrojone w cwiartki.Gdy jyz wszystko przejdzie jablkami doprawiam cukrem , sola ciut kwasku cytr.i od upodoban zaprawiam maczka smietanka,jak kto lubi.Taki barszcz jest naturalny , zdrowy a moje dziecko nie wie ze zjada buraczki:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Frantkiewicz

    Jan Frantkiewicz , 06.11.2014

    gotować w przeciagu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paw Zab

    Paw Zab , 06.11.2014

    to nie barszcz to trujące ścierwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Zamorski

    Marcin Zamorski , 06.11.2014

    E tam, do bani z takimi przepisami - po co psuć czyste przemysłowe substancje jakimiś kurde warzywami czy kiełbasą. Fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Bzdawski

    Sebastian Bzdawski , 06.11.2014

    taki to lipa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Hoffmann

    Jan Hoffmann , 06.11.2014

    Zgadzam się w zupełności z Jarkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Sylwester

    Waldemar Sylwester , 06.11.2014

    Taką sobie dzisiaj ugotowałem w 30 minut , ale bez dodatku proszków i ze świeżych warzyw a nie mrożonych . Troszkę pracy aby obrać i pokroić warzywa ale przeżyłem :) i mam w/g mojego gustu .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kukla

    Marek Kukla , 06.11.2014

    Jasne że najbardziej doskonałe są zupy z torebki i kostki firmy Knorr :P i jakie zdrowe :D Najbardziej mnie zastanawia co może być szlachetnego w rosole z kostki... chyba że, zawiera pierwiastki szlachetne wraz z cała tablicą Mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szabłowski

    Tomasz Szabłowski , 06.11.2014

    W pogoni za oszczędnością czasu i pieniędzy będziemy kupować kiełbasę w proszku.Horror

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Schönbächler

    Marta Schönbächler , 06.11.2014

    ja barszcz uranski robie na wedzonce,dodaje seler,marchew,por pietruszke,czosnek, cebule ziemniaki,troche bialej kapusty,fasolke zielona szparagowa,lisc laurowy ,ziele angielskie i oczywiscie podstawowe buraczki.przyprawiam przyprawami ,do smaku ocet i cukier i smietana. i to sie nazywa prawdziwy barszcze ukrainski!!!! wczoraj robilam. zostal na dzisiejszy obiad i smakuje lepiej ,bo sie przegryzl. a, na drugie placki ziemniaczane. pychota!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 06.11.2014

    hahaha, ale przepis --badziewie z torebki !!!ten, ta P. powinien sie wstydzic takiego przepisu !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Lasecki

    Tadeusz Lasecki , 06.11.2014

    pomidorki stópkami rozgniatane i kluseczki dłońmi rozrabiane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urban Lisiecki

    Urban Lisiecki , 06.11.2014

    papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser , 06.11.2014

    Aż dziwne, że koperek ma być świeży a śmietana nie sproszkowana:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arko Lord

    Arko Lord , 06.11.2014

    Na tej chemii daleko nie pojedziesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Świeże ryby prosto z kutra

    Świeże ryby prosto z kutra , 06.11.2014

    Tylko i wyłącznie na prawdziwych buraczkach ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński

Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a w dodatku jego przygotowanie zajmie ci tylko pół godziny. Barszcz ukraiński to popularna zupa pochodząca ze Wschodniej Europy. Początkowo zupę przyrządzano z ziela zwanego barszczem, które zakwaszano kwasem z mąki ryżowej. Obecnie barszcz ukraiński zdecydowanie odbiega od dawnej receptury. Zupę z tego przepisu przygotujesz na bazie mrożonych warzyw, ziemniaków, śmietany barszczu czerwonego Knorr oraz bulionu drobiowo-wołowego. A dodatkiem będzie świeży, posiekany koperek. Jeżeli chcesz zjeść barszcz ukraiński w tradycyjnej wersji, możesz podawać go z pszennym pieczywem, ziemniakami lub z małymi pulpecikami z mięsa mielonego. Pyszna i gęsta od warzyw zupa doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.