
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podsmaż pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Dodaj posiekaną kapustę i całość chwilę przesmaż. Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2
Całość zalej 800 ml zimnej wody i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Powstały wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i na koniec zabiel śmietaną. Udekoruj natką pietruszki. Do przygotowania zupy zamiast wody możesz użyć domowego wywaru przygotowanego na mięsie i warzywach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem
Czasami warto urozmaicić smak popularnych potraw, np. czerwonego barszczu. Jego smak uatrakcyjnisz, dodając kapustę i boczek. Ugotowanie tej zupy składa się tylko z trzech prostych kroków, które nie powinny zająć dużo czasu. Na wstępie należy zaopatrzyć się w dobrej jakości wędzony boczek, gdyż to on zapewni zupie charakterystyczny, intensywny smak. Potrzebne będą również warzywa: cebula, biała kapusta i ziemniaki. Zanim przystąpisz do szatkowania kapusty, usuń jej wierzchnie liście, które bywają niekiedy dziurawe lub zwiędłe. Do gotowania zamiast wody możesz użyć wcześniej przygotowanego wywaru z mięsa i warzyw. Danie zyska dzięki temu dodatkowe walory smakowe. Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem zabiela się kwaśną śmietaną. Pamiętaj jednak, żeby nie dodawać jej bezpośrednio do garnka – może się wtedy zwarzyć, tworząc nieestetyczne grudki. Unikniesz tego, jeśli ją zahartujesz, stopniowo dodając do niej po łyżce wywaru i energicznie mieszając. Zupę podawaj na gorąco, udekorowaną natką pietruszki.