Krem buraczany z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem buraczany z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 800 ml zimnej wody. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą zupełnie miękkie. Przetrzyj wszystko przez drobne sito lub dokładnie rozdrobnij mikserem.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw czerwonym barszczem Knorr. Podawaj z łyżką śmietany i posiekanym szczypiorem. Wytrawnego aromatu nada zupie kawałek selera naciowego.

Krem buraczany z jabłkiem   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem buraczany z jabłkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem buraczany z jabłkiem  Krem buraczany z jabłkiem

W garnku na maśle lub margarynie podsmaż delikatnie pokrojone jabłka i cebulę. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.