Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
łatwe
1247 osób zapisało

Składniki
barszcz:
1 łyżka
1 opakowanie
800 mililitrów
krokiety:
2 sztuki
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzątku wsyp barszcz Knorr. Wodę możesz zastąpić domowym wywarem na mięsie i warzywach. Po wsypaniu barszczu nie gotuj już zupy, tylko dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.

Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, następnie podsmaż wszystko na oleju, aż woda zupełnie odparuje. Farsz dopraw przyprawami. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Mąkę, 400 ml ciepłej wody i jajko wymieszaj i zrób ciasto. Usmaż naleśniki. W gotowe placki zawiń farsz grzybowy, składając wszystkie boki do środka. Całość na koniec mocno zroluj.

Krok 4
Naleśniki panieruj, zanurzając je w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Krokiety usmaż na złoty kolor.

Krok 5
Gotową zupę podawaj z krokietami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z pieczarkami z barszczem czerwonym
Pikantne i wyraziste połączenie zabielanej zupy z grzybowym dodatkiem to uniwersalna i popularna potrawa. Barszcz przygotuj, wykorzystując mięsny wywar lub użyj bazy z torebki. Z dodatkiem przypraw i łyżką kwaśnej śmietany będzie delikatnie kremowy, ale przy tym intensywny w smaku. Później przygotuj krokiety i zaserwuj ten pyszny duet!
Dla kogo?
Każdy fan tradycyjnej kuchni powinien wypróbować naszą recepturę na krokiety do barszczu czerwonego. Te pyszne naleśniki z grzybowym wnętrzem nie mają sobie równych. Zgadzasz się? Jeżeli tak, to rozpocznij przygotowania, aby krokieciki z pieczarkami do barszczu zagościły w Twoim menu.
Na jaką okazję?
Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem jest dobrą propozycją zarówno na gorące danie podczas przyjęcia, jak i codzienny obiad. Jesteśmy pewni, że ten specjał błyskawicznie zniknie z talerzy Twoich gości lub domowników. Nic w tym dziwnego - krokiet z barszczem to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza.
Czy wiesz, że?
Jeżeli chcesz zaostrzyć krokiety z barszczem, to dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny lub odrobinę kminku. Puszyste i wytrawne naleśniki z pysznym farszem są chrupiące z zewnątrz oraz delikatne i miękkie w środku. Niech krokiety z barszczem czerwonym zachwycą Cię walorami.
Dla urozmaicenia:
Krokiety do barszczu uzupełnij serem żółtym, kapustą lub ugotowanymi jajkami. Serwując wytrawną przekąskę, ozdób ją tymiankiem lub natką pietruszki. Do dekoracji potrawy sprawdzi się również karbowana sałata. Przygotuj barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem według tego przepisu!