Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

400 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw kminkiem, roztartym czosnkiem i przyprawą do mięs Knorr. Dodaj jajko i uformuj z mięsa małe kulki.

Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej 800 ml wody i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj mięsne kulki. Całość gotuj jeszcze 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a kulki ugotowane w środku.

Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - Krok 2

Krok 3

Powstały wywar dopraw barszczem czerwonym Knorr i zabiel śmietaną. Przepis możesz wzbogacić, dodając do zupy białą fasolę.

Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami

Jak urozmaicić klasyczny barszcz czerwony? Jeśli lubisz mięsne smaki, koniecznie wypróbuj jego wersji z kotlecikami przygotowanymi z mielonej wieprzowiny (wypróbuj również wariantu mieszanego mięsa mielonego: wieprzowego i wołowego). Wspomniane mięso połącz z jajkiem i dopraw zmiażdżonym w moździerzu lub zmielonym kminkiem, przyprawą do mięs i roztartym czosnkiem. Dobrze pasować będzie również cząber lub majeranek. W ten sposób otrzymasz masę, z której łatwo będzie uformować małe mięsne kulki. Oprócz nich, do tego wariantu barszczu warto dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki – dzięki takim dodatkom gotowe danie będzie można podać jako samodzielny obiad. Będzie wyjątkowo smaczne, jeśli zabielisz je kwaśną gęstą śmietaną. Całość przystrój świeżym majerankiem lub natką pietruszki. Dopraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Koniecznie sprawdź naszą propozycję potrawy, która sprawdzi się i na obiad, i na kolację. Dzięki niemu smaczną zupę przygotujesz w wyjątkowo prosty sposób – w zaledwie trzech krokach. Smacznego.