Barszcz czerwony – sposób II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony – sposób II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój, dodaj do startych warzyw.

Krok 3

Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i cukrem.

Krok 4

Zalej gotującą się gorącą wodą.

Krok 5

Dodaj kwasku i pozostaw na noc. Na drugi dzień lekko zagotuj i odcedź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony – sposób II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej