Barszcz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

50 dekagramów

2 opakowania

20 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.

Barszcz z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.

Barszcz z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.

Barszcz z kiełbasą - Krok 5

Krok 6

Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.

Barszcz z kiełbasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa paprykowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z kiełbasąBarszcz z kiełbasą

Barszcz czerwony jest daniem niezwykle uniwersalnym. Przygotujesz go w wielu różnych wariantach, z rozmaitymi dodatkami. Ten z białą kiełbasą będzie cechować się wyraziście mięsnym posmakiem. Do jego przygotowania użyj również kawałków pokrojonej w kostkę wieprzowiny. Aby wydobyć z niej smak, podsmaż ją wraz z cebulą na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj wodę i duś całość przez odpowiedni czas. Tak przygotowane mięso wrzuć do wywaru przyrządzonego poprzez wymieszanie barszczu ekspresowego z wodą. W zupie znaleźć powinny się również plastry białej kiełbasy i starte na dużych oczkach tarki ugotowane buraki. Aby barszcz był gęstszy, zapraw go śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj całość przez kilka minut i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszny barszcz czerwony z kiełbasą. Serwuj go sauté lub z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Do dekoracji sprawdzi się drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego.