Barszcz czerwony z jabłkiem i grzybami: przepis | Przepisy.pl pixel

Barszcz z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

4 ziarna

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Przypraw majerankiem, zielem angielskim i startym czosnkiem. Dodaj cukier. Jabłka pokrój na kawałki.

Barszcz z jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Umyj i namocz grzyby, pokrój je w paski i, razem z kawałkami jabłek, dodaj do wywaru. Dodaj również starte buraki i gotuj przez 10 minut.

Barszcz z jabłkiem - Krok 4

Krok 5

Po ugotowaniu pozostaw na kilka minut, następnie przecedź.

Barszcz z jabłkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Barszcz czysty podawaj z pierożkami lub ziemniakami w mundurkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z jabłkiemBarszcz z jabłkiem

Barszcz z jabłkiem to zupa łącząca w sobie słodycz buraczków z lekko kwaskowatym posmakiem jabłek. Koniecznie wypróbuj ten przepis, w którym z połączenia prostych na pozór składników powstaje bardzo ciekawe i eleganckie danie. Na barszczyk czerwony każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis. Barszcz z jabłkiem można zaliczyć do tych mniej znanych wariantów. To nieprawdopodobne, jak wiele może zmienić owoc po dodaniu go do wywaru z buraka. Przede wszystkim wyczuwalny smak jabłka nie dominuje nad buraczkami, za to sprawia, że zupa nabiera wspaniałego, rubinowego koloru. Smak barszczyku urozmaicają również leśne grzyby. Wystarczy dodać dosłownie kilka kawałków suszonych grzybów do garnka z wywarem, aby cieszyć się fantastyczną zupą. Podaj ją z uszkami lub solo, jako dodatek do picia na przykład do krokietów czy pierogów.