Barszcz z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

40 dekagramów

30 dekagramów

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody i dodaj 2 kostki rosołowe Knorr. Umyj buraki, ugotuj je, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój kapustę w kostkę, dodaj do bulionu i zagotuj.

Barszcz z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Pomidory obierz ze skórki. Pokrój je, podsmaż na oliwie, po czym oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia.

Barszcz z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania kapusty dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z pomidorami - Krok 4

Krok 5

Dodaj buraki oraz pomidory, po czym dopraw do smaku. Barszcz z pomidorami gotuj przez 10 minut.

Barszcz z pomidorami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z pomidoramiBarszcz z pomidorami

Zastanawiasz się, jaką zupę podać podczas niedzielnego obiadu? Zrób barszcz czerwony z pomidorami! Buraki ugotuj, obierz i zetrzyj na tarce, kapustę pokrój w kostkę, a pomidory podsmaż na oliwie do czasu aż lekko się zarumienią. Pod koniec gotowania kapusty, dodaj do wywaru zawartość torebki barszczu czerwonego oraz buraki i pomidory, a całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie przepis można odrobinę zmodyfikować, np. zamieniając lub dodając niektóre składniki. Oprócz pomidorów, doskonałymi dodatkami do zupy będą botwinka oraz pokruszony ser feta. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak przygotowanej potrawy, dodaj do niej odrobinę octu balsamicznego, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gotowy barszcz posyp obficie drobno posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem, i podawaj razem z porcją kwaśnej śmietany. Zupę możesz serwować zarówno od święta, jak i na co dzień. Pobierz listę składników i przygotuj intensywny w smaku barszcz czerwony z pomidorami.