Chłodnik z wiśni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z wiśni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z cukrem, a następnie wystudź.

Krok 2

Wiśnie umyj, zmiażdż razem z pestkami.

Krok 3

Dodaj cynamon i goździki i pozostaw w chłodnym miejscu na 12 godzin.

Krok 4

Wiśnie przetrzyj, wlej syrop i zagotuj.

Krok 5

Po wystudzeniu połącz z winem i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z wiśni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej