Gazpacho de melon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho de melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej