
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, włóż cebulę. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 2
Dolej litr wrzątku, włóż bulionetkę, soczewicę, makaron i gotuj 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj płatki ryżowe, mleko, pokruszoną kostkę czosnkową, posiekaną natkę i gotuj jeszcze 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej