
Składniki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżeczki
3 łyżki
3 kilogramy
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.
Krok 2
Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.
Krok 3
Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.
Krok 4
Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.
Krok 5
Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej