Zupa z faszerowanymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z faszerowanymi ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

7 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyj ogórki i z obu stron odetnij końce. Wydrąż w środku.

Krok 3

Zetrzyj korzeń pietruszki z czosnkiem. Dokładnie wymieszaj z wieprzowiną, sosem sojowym i imbirem.

Krok 4

Napełnij ogórki tak przygotowanym farszem. Pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.

Krok 5

Każdy kawałek zepnij wykałaczką, tak by farsz nie wypadł. Ogórki włóż do gorącego bulionu Knorr.

Krok 6

Dodaj pokrojoną w plastry rzepę i szalotkę Przykryć i gotuj na wolnym ogniu mniej więcej 10 minut.

Krok 1

Zagotuj litr wody z kostką Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z faszerowanymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej