
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Krok 2
W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3
Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowo - porowa
Chcesz przyrządzić zupę, ale tradycyjny rosół lub pomidorowa już Ci się znudziły? Przychodzimy z pomocą i wyjątkowo smaczną propozycją. Zupa serowo-porowa zachwyca unikatowym smakiem oraz kompozycją składników. Por, szynka wędzona i serek śmietankowy to tylko kilka produktów z listy, dzięki którym stworzysz znakomite danie. Powodzenia!
Dla kogo?
Zupa porowo-serowa to potrawa idealna dla osób, którym brakuje nowości w menu. Zapomnij o nudzie w jadłospisie dzięki naszym propozycjom. Aromatyczny smak zupy serowo-porowej powinien przypaść do gustu większości osób, dlatego śmiało serwuj ją domownikom i przyjaciołom. Smacznie, prosto i pysznie – czego chcieć więcej?
Na jaką okazję?
Zupa porowa z serem będzie prawdziwą gwiazdą na przyjęciu dla rodziny. Każda większa uroczystość z takim przysmakiem odniesie sukces! Pochwałom nie będzie końca, a Ty zaprezentujesz się jako kucharz doskonały. Zupę możesz również zaserwować na obiad w tygodniu. Zawsze smakuje tak samo dobrze!
Czy wiesz, że?
Por to symbol Walii. To warzywo jest nieodłącznym elementem meczów rugby, gdzie zawsze znajduje się w rękach kibiców. Już dziś możesz wykorzystać je do smacznego dania – niech zupa porowo-serowa z grzankami zawita w Twojej kuchni. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła!
Dla urozmaicenia:
Zupa serowo-porowa przepis to doskonała kompozycja smaków. Możesz dorzucić do dania chrupiące grzanki, dzięki czemu dodatkowo urozmaicisz jego kompozycję. Tak podawana zupa porowo-serowa nie będzie miała sobie równych. Powodzenia w gotowaniu i smacznego!