Zupa serowo-porowa - krem: z serków topionych | Przepisy.pl pixel

Zupa serowo - porowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
397 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w paski. Pory pokrój w cienkie plasterki, cebule w drobną kostkę i lekko podsmaż na oliwie nie (bez rumienienia).

Zupa serowo - porowa - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Zupa serowo - porowa - Krok 2

Krok 3

Do gotującego się rosołu, włóż pokrojoną w paseczki szynkę, podsmażone pory z cebulą. Wrzuć serek topiony i podgrzewaj do momentu roztopienia się serka.

Zupa serowo - porowa - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj śmietanę, dopraw gałką i pieprzem. Zupę serowo – porową przed podaniem posyp tartym serem żółtym. Podawaj z grzankami.

Zupa serowo - porowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Kierz

    Katarzyna Kierz , 22.03.2020

    TAK Ja zamiast szynki robię kuleczki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia smaku wybieram czasem smakowe serki topione.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo - porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rybna soljanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa serowo - porowaZupa serowo - porowa

Chcesz przyrządzić zupę, ale tradycyjny rosół lub pomidorowa już Ci się znudziły? Przychodzimy z pomocą i wyjątkowo smaczną propozycją. Zupa serowo-porowa zachwyca unikatowym smakiem oraz kompozycją składników. Por, szynka wędzona i serek śmietankowy to tylko kilka produktów z listy, dzięki którym stworzysz znakomite danie. Powodzenia!

Dla kogo?

Zupa porowo-serowa to potrawa idealna dla osób, którym brakuje nowości w menu. Zapomnij o nudzie w jadłospisie dzięki naszym propozycjom. Aromatyczny smak zupy serowo-porowej powinien przypaść do gustu większości osób, dlatego śmiało serwuj ją domownikom i przyjaciołom. Smacznie, prosto i pysznie – czego chcieć więcej?

Na jaką okazję?

Zupa porowa z serem będzie prawdziwą gwiazdą na przyjęciu dla rodziny. Każda większa uroczystość z takim przysmakiem odniesie sukces! Pochwałom nie będzie końca, a Ty zaprezentujesz się jako kucharz doskonały. Zupę możesz również zaserwować na obiad w tygodniu. Zawsze smakuje tak samo dobrze!

Czy wiesz, że?

Por to symbol Walii. To warzywo jest nieodłącznym elementem meczów rugby, gdzie zawsze znajduje się w rękach kibiców. Już dziś możesz wykorzystać je do smacznego dania – niech zupa porowo-serowa z grzankami zawita w Twojej kuchni. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła!

Dla urozmaicenia:

Zupa serowo-porowa przepis to doskonała kompozycja smaków. Możesz dorzucić do dania chrupiące grzanki, dzięki czemu dodatkowo urozmaicisz jego kompozycję. Tak podawana zupa porowo-serowa nie będzie miała sobie równych. Powodzenia w gotowaniu i smacznego!