Solianka rybna - zupa: przepis z oliwkami | Przepisy.pl pixel

Rybna soljanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

305 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.

Rybna soljanka - Krok 1

Krok 2

Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.

Rybna soljanka - Krok 2

Krok 3

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.

Rybna soljanka - Krok 3

Krok 4

Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Rybna soljanka - Krok 4

Krok 5

Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.

Rybna soljanka - Krok 5

Krok 6

Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.

Rybna soljanka - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Ryszard Radosny

    Ryszard Radosny , 12.03.2021

    zamiast ryby kiełbaski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 19.09.2017

    spróbuję w piatek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybna soljankaRybna soljanka

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.