Japoński rosół z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Japoński rosół z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

3 szklanki

4 plastry

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój w cienkie słupki, włóż do rondla, zalej rosołem Knorr i ugotuj.

Krok 2

Pieczarki pokrój w kostkę.

Krok 3

Po 5 minutach gotowanie mięsa dodaj pieczarki, makaron i sos sojowy.

Krok 4

Rosół przelej do wazy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej