
Składniki
2 litry
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej warzywa i mięso dwoma litrami zimnej wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę.

Krok 2
Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr oraz przyprawy. Gotuj całość około dwóch godzin do uzyskania intensywnego rosołu.

Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj je w połowie gotowania.

Krok 4
Cebulę pokrój i podsmaż na oliwie z oliwek, odsącz kukurydzę, dodaj ją do cebuli i chwilę smaż. Następnie połącz podsmażoną cebulę i kukurydzę z wywarem i gotuj jeszcze około 30 minut.

Krok 5
Na koniec zabiel zupę śmietaną, dopraw ją do smaku pieprzem i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z kukurydzą
Zupa jarzynowa to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej, które przypadnie do gustu całej rodzinie. Jest ona na tyle treściwa, że jeden jej talerz wystarczy za cały obiad. W oryginalnej wersji, w jej skład wchodzą warzywa korzeniowe takie, jak pietruszka, seler czy marchewka lecz z powodzeniem dodać możesz do niej także pora, kukurydzę czy brokuły. Przygotować możesz ją na bazie kostki rosołowej lub wywaru mięsnego domowej roboty. Do jego przyrządzenia wykorzystać możesz łopatkę wieprzową, chudą wołowinę lub kość od schabu. Do przyprawienia zupy jarzynowej najlepiej nadawać będzie się biały pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, świeży tymianek oraz koperek. Podawać możesz ją z drobnym makaronem, kaszą jęczmienną, kaszą jaglaną, ryżem lub pieczywem. Do przybrania dobrze sprawdzą się listki kopru włoskiego lub posiekany szczypiorek.