Klasyczna zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.

Krok 2

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej