Rosół z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z ryb

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

50 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

5 ziaren

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i pokrój w paski.

Rosół z ryb - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój warzywa. Grzyby namocz i pokrój w paski.

Rosół z ryb - Krok 2

Krok 3

Gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Rosół z ryb - Krok 3

Krok 4

Podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania.

Rosół z ryb - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Rosół z ryb - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Rosół z ryb podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z rybRosół z ryb

Jeśli szukasz inspiracji na smaczną zupę, rosół z ryby będzie dobrym rozwiązaniem. Jest to potrawa nie tylko dla miłośników ryb słodkowodnych. Potrzebnymi do przygotowania zupy składnikami są: marchewki, seler, pietruszka (do dekoracji), kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, bulion na włoszczyźnie oraz filety z ryb słodkowodnych. Wybierz jeden gatunek ryby lub pomieszaj kilka. Najlepiej sprawdzi się dorsz, łosoś, sola lub mintaj. Jeśli chcesz, możesz dodać także opalaną cebulę. Składniki gotuj na małym ogniu. Jeśli chcesz, żeby danie nie straciło aromatu, nie zapomnij o przykryciu naczynia. Tak przygotowaną zupę dopraw zielem angielski, liśćmi laurowymi oraz pieprzem. By wyostrzyć jej smak, dodaj również paprykę mieloną. Aby uniknąć wyraźnego zapachu rybnego dania, wlej do zupy kilka kropel soku z cytryny. Tak przygotowaną potrawę posyp posiekaną pietruszką. To idealna propozycja zarówno na niedzielny obiad, jak i elegancką kolację. W drugim przypadku może zostać podana jako czysta zupa w filiżance, natomiast rybę zaserwuj wtedy na osobnym talerzu. Smacznego!