Rosół z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
598 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

517 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Rosół z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera.

Rosół z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Dodaj kostki rosołowe Knorr do 1 l wody. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj przez 10 min.

Rosół z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i jeszcze raz zagotuj.Zupę serwuj posypaną posiekaną zieloną pietruszką.

Rosół z kurczaka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy pokrojone kawałki pieczonego lub grillowanego kurczaka. Aromatyczny bulion łatwo stanie się kremem marchewkowym, gdy ugotujesz w nim więcej marchewek a całość zmiksujesz blenderem na gładko.

72

Opinie o przepisie

  • Julita Somrowska

    Julita Somrowska , 26.09.2016

    Rosół z kurczaka... ? A kurczak w kształcie kostki koloru żółtego, zawinięty w papierek? Serio?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Zydroń

    Magdalena Zydroń , 26.09.2016

    Hit! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Polak

    Ala Polak , 26.09.2016

    co to za rosoł, masakra makaronu nigdy nie gotuje się razem z rosołem ,tylko osobno .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Molenda

    Małgosia Molenda , 26.09.2016

    Ot,to to.Myslę tak samo.Chcąc taki pseudo rosołek zjesc,wystarczy gorący kubek i woda z czajnika.Fe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Molenda

    Małgosia Molenda , 26.09.2016

    Takiego bezmięsnego rosołu na samych kostkach bym nie zjadła.Gdzie kurka,gdzie wołowinka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Bokowy

    Patrycja Bokowy , 26.09.2016

    hahahha padłam rosół z kostki rosołowej :D :D :D :D a gdzie podstawa rosołu czyli kadłub kurczaka???? i włoszczyzna ??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Krauze

    Aleksandra Krauze , 26.09.2016

    My odchodzimy od klasykow bo juz mam tego dosc;) jest tyle przepisow z calego świata, nie lubimy sie ograniczac:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Korpas

    Ania Korpas , 26.09.2016

    Jak nie potrafisz ugotować rosołu,to nie jesteś gospodynią.To jest najprostsza ,bo się sama gotuje i najsmaczniejsza zupa !! Wasz przepis to jest po prostu sztuczny bulion !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Gołębiowska

    Krystyna Gołębiowska , 26.09.2016

    Niedzielny,pełen chemii-pychotka!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Tylżanowska

    Małgorzata Tylżanowska , 26.09.2016

    propagowanie przepisu na rosol z kostki rosolowej? ? no gratuluje autorowi!!!!! polecam rosol z miesa drobiowego i wolowego z warzywami o prawdziwym smaku i zapachu! i polecam przeczytanie skladu chemicznego magicznej " kostki rosolowej"! na zdrowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Łaskawiec

    Lidia Łaskawiec , 25.09.2016

    to nie jest rosół tylko woda z tablicą Mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Janas

    Aleksandra Janas , 25.09.2016

    Wstyd dodawać taki ,,przepis". Kostka rosolowa? A gdzie mięso, przyprawy? Fee!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Zubin

    Brygida Zubin , 25.09.2016

    jutro czekam na wasze przepisy na pomidorówkę ale taką z sercem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Marchewka

    Katarzyna Marchewka , 25.09.2016

    A gdzie kura? To nie jest rosół tylko coś tam Coś tam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Mazur

    Teresa Mazur , 25.09.2016

    tylko nie z fabryki faszerowanym antybiotykami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Mazur

    Teresa Mazur , 25.09.2016

    Rosół tylko z kurczaka który biega u gospodyni wiejskiej po podwórku , a te wszystkie takie , to rosołopodobne , Fuj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Leśniak

    Monika Leśniak , 25.09.2016

    A na następny dzień pomidorowa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Wojciechowski

    Krzysztof Wojciechowski , 25.09.2016

    Rosół z kurczaka z kostki rosołowej knorr :) hehehehe Profanacja prawdziwego rosołu na maxa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Maria Czekalscy

    Krystian Maria Czekalscy , 25.09.2016

    nie lubię rosołu ale na pewno jest pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozenna Patrzyczna

    Bozenna Patrzyczna , 25.09.2016

    To raczej nie rosól tylko woda z kostkami knora a takiemu daleko do rosołu NIESTETY

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Prażmo

    Bożenna Prażmo , 25.09.2016

    Rosół z kurczaka bez kurczaka! Brawo!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysia Palczynska

    Krysia Palczynska , 25.09.2016

    to tylko zalewajka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia Podpora

    Wiesia Podpora , 25.09.2016

    Ohyda, co to za rosół. Nic innego jak chemiczne pomyje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Qsz

    Marta Qsz , 25.09.2016

    Już zjedzony niedzielny rosolek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Pietrzycka

    Dorota Pietrzycka , 25.09.2016

    A gdzie jest mięso ??? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Świtajska

    Edyta Świtajska , 25.09.2016

    Ja mogę pisać co chce wolę rosół z kurczaka a nie z kostki rosołowej każdy ma prawo do swojej opinii panie wscibski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Nowak

    Wiesława Nowak , 25.09.2016

    To nie rosół to erzac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Grajner

    Mariusz Grajner , 25.09.2016

    Ale w przepisie kurczaka nie było. to co się czepiasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Michewicz Krasucka

    Magda Michewicz Krasucka , 25.09.2016

    U nas był wczoraj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Langowska

    Ewa Langowska , 25.09.2016

    Co to za przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kurczakaRosół z kurczaka

Talerz parującego bulionu z dodatkiem marchewki i makaronu może być najlepszym antidotum po ciężkim dniu w pracy.