
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Krok 2
Obierz i pokrój w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera.

Krok 3
Dodaj kostki rosołowe Knorr do 1 l wody. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj przez 10 min.

Krok 4
Dodaj makaron i jeszcze raz zagotuj.Zupę serwuj posypaną posiekaną zieloną pietruszką.


Dobra rada:
Dodaj do zupy pokrojone kawałki pieczonego lub grillowanego kurczaka. Aromatyczny bulion łatwo stanie się kremem marchewkowym, gdy ugotujesz w nim więcej marchewek a całość zmiksujesz blenderem na gładko.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z kurczaka
Talerz parującego bulionu z dodatkiem marchewki i makaronu może być najlepszym antidotum po ciężkim dniu w pracy.