Krem z brokułem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułem i serem pleśniowym

Autor: Artur Darowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

140 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła opłukać i pokroić w małe kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Warzywa zalać wodą tak aby je zakryć, posolić, i gotować, aż będą miękkie, ok. 30 minut. Zdjąć garnek z palnika.

Krok 2

Dodać ząbek czosnku oraz pokruszony ser blue (trochę sera odłożyć do dekoracji każdej porcji).

Krok 3

Następnie utrzeć całą zupę blenderem na gładki krem. Zaletą tej zupy jest fakt, że nie potrzebuje ona żadnego zagęszczania. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać zioła prowansalskie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej