
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
Krok 2
Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.
Krok 4
Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej