Rosół z chińskimi pierożkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z chińskimi pierożkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

72

heart
1810 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

852 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1586 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 opakowania

2 łyżeczki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 litr

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umieść w miseczce. Dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sos sojowy, trzy łyżeczki wody, oraz przyprawę Knorr. Dobrze wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 1

Krok 2

Cebulkę posiekaj, pędy bambusa pokrój na cienkie paski. Następnie zmieszaj z mięsem i dodaj żółtko oraz olej sezamowy. Ponownie wyrób.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto: do mąki dodaj jajko, 3 łyżki zimnej wody oraz szczyptę soli. Ciasto zagnieć, rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 4 centymetrów.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 3

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż nadzienie i zlep pierożka.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 4

Krok 5

Zagotuj wodę i ugotuj pierożki.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 5

Krok 6

Zagotuj rosół. Do miseczek włóż pierożki, poszatkowaną kapustę i zalej gorącym rosołem.

Rosół z chińskimi pierożkami - Krok 6
12

Opinie o przepisie

  • Iv

    Iv , 08.03.2025

    A liście kapusty pekińskiej?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Ewa

    Ewa , 26.01.2024

    Kolejność ciut zła, najpierw zalać pierożki rosołem a potem ugotować w wodzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Monika Szuptarska

    Monika Szuptarska , 09.01.2021

    Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Berendt

    Marcin Berendt , 07.07.2019

    Ciekawa propozycja która była znana w Chinach w XV w.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Barnat

    Piotr Barnat , 29.10.2018

    Mniam , Mniam .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Łatacz

    Elżbieta Łatacz , 18.10.2017

    pyszna wersja niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Zagorska

    Ella Zagorska , 08.07.2017

    pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot , 06.08.2016

    bardzo smaczne danie i w dodatku szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikołaj Lech

    Mikołaj Lech , 13.03.2016

    Pychotka, mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Idzikowska

    Edyta Idzikowska , 01.01.2016

    znam to danie,pyszne! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z chińskimi pierożkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z chińskimi pierożkamiRosół z chińskimi pierożkami

Mięso umieść w miseczce. Dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, sos sojowy, trzy łyżeczki wody, oraz przyprawę Knorr. Dobrze wyrób.