
Składniki
30 gramów
5 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz i ugotuj z włoszczyzną i miętą ogrodową.

Krok 2
Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Krok 3
Przecedź i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 4
Wybierz małe ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Obierz, ugotuj, rozłóż na talerze i zalej gorącym rosołem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół grzybowy
Klarowna, delikatna i pięknie pachnąca zupa na stole wigilijnym to wspaniałe rozpoczęcie wspólnego posiłku. Powinna się znaleźć w świątecznym menu tych, którzy cenią sobie tradycyjne polskie dania. Przygotujesz ją dosyć szybko, co nie jest bez znaczenia w natłoku bożonarodzeniowych zadań do wykonania. Kuchnia jest tym miejscem, które przed świętami staje się centrum dowodzenia w każdym polskim domu. Rozchodzące się stamtąd zapachy przypominają, dlaczego tak bardzo lubimy atmosferę przygotowań. Rosół grzybowy to niezwykle esencjonalna zupa o charakterystycznym aromacie. Aby ją przygotować, wystarczą tylko grzyby i trochę warzyw. Możesz również dodać grzybową kostkę bulionową, która dodatkowo podkreśli jej smak. Taki rosół najlepiej podać z plastrami ziemniaków. Wielbiciele makaronów mogą zastąpić je łazankami.