
Składniki
0.5 sztuki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
4 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 litry
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podzielić na kawałki mięso i ułożyć w dużym -szerokim garnku.
Krok 2
Warzywa obrać i umyć Cebule opiec na rumiano na suchej patelni tak by cukry w niej zawarte uległy karmelizacji .
Krok 3
Włożyć do garnka razem z warzywami .Dodać kostki rosołowe , goździk , Delikat uniwersalny .Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz .Gotować rosół na bardzo małym gazie przez 3 godziny .Można co jakiś czas ,, szumować - tzn. zdejmować z powierzchni wywaru zbierające się tam białko ".
Krok 4
Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić rosół .Powinno zostać go ok. 1 litra rosołu . Doprawić do smaku Delikatem w płynie .
Krok 5
Z jajek , mąki i szczypty wody zrobić ciasto na lane kluski . Wlewać cienkim strumyczkiem na wrzący rosół i mieszać . Gotować minutę . Zgasić gaz .
Krok 6
Podawać posypany natką pietruszki z pokrojoną w plasterki marchewką .
Krok 7
Mięsa z zupy obrać z kości , skór i chrząstek . Można je podać w sosie lub użyć do farszu np. na pierogi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej