Zupa gulaszowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

heart
845 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

427 osób wydrukowało

Pobierz pdf

831 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z 2 kostek Knorr i 1 l wody. Wystudź.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 3

Krok 4

Mięso podduś na oleju z cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę oraz pokrojone pomidorki cherry.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 4

Krok 5

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 5

Krok 6

Pozostałą część bulionu wymieszaj z mąką i dodaj do zupy. Chwilę gotuj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Andrzej Masłowski

    Andrzej Masłowski , 17.10.2020

    Zupa gulaszowa bardzo dobra, ale niestety trzeba sparzyć i oddzielić skórkę z papryki, bo potem niestety pływa w zupie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Test

    Lech Test , 04.06.2018

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Kotarba

    Ela Kotarba , 14.12.2017

    Pyszności mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Januszkiewicz

    Jurek Januszkiewicz , 04.10.2016

    To jest zupa gulaszowa ? Wygląda bardziej jak sałatka z pomidora :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hanik

    Monika Hanik , 11.08.2016

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z papryką Zupa gulaszowa z papryką

Pyszna, aromatyczna i wyrazista zupa, która sprawdzi się zarówno jako składnik obiadu, jak i danie podawane solo. Zupa gulaszowa to propozycja dla każdego, kto lubi warzywne zupy z dodatkiem soczystego mięsa. Zdecyduj się na wariant z papryką – jest niezwykle prosty w przygotowaniu, wystarczy, że zasugerujesz się poniższymi wskazówkami. Na początek przyrządź mięsny bulion, a następnie pokrój wołowinę w drobną kostkę i dokładnie zmiel. Teraz czas na warzywa: papryki (wykorzystaj czerwoną, zieloną i żółtą) oraz cebulę pokrój w kostkę, natomiast czosnek drobno posiekaj. Dla urozmaicenia możesz wrzucić jeszcze pomidorki cherry, kukurydzę i fasolę z puszki. Mięso duś na oleju razem z pokrojoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pozostałe warzywa. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Zalej mieszankę bulionem i gotuj do czasu, aż mięso zmięknie. Pozostały bulion wymieszaj z mąką i wlej do gotującej się zupy. Danie jest już gotowe! Najlepiej smakuje z chrupiącymi grzankami.