
Składniki
0.5 kilograma
6 sztuk
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 10 minut.
Krok 2
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry, peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki)
Krok 3
W woku rozgrzewamy łyżkę oleju oleju, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki.
Krok 4
Wok osuszamy, wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), dodajemy fasolkę, pomidory i mięso, podsmażamy 5 minut. Zalewamy bulionem przygotowanym z 500 ml wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz zupą gulaszową Knorr wymieszaną z 500 ml zimnej wody, całość gotujemy ok 20-30 minut (10 minut przed końcem dodajemy makaron) Gotowe danie posypać pietruszką. Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej