Zupa gulaszowa z kiełbasą - węgierska z papryką | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

heart
1781 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

845 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 pęczka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę, paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku podsmaż na oleju kiełbasę. Po chwili dodaj cebulę, czosnek i paprykę.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Gdy składniki się podsmażą, dosyp przyprawy, paprykę mieloną i majeranek.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z kiełbasą i warzywami. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i natychmiast podawaj. Węgierska zupa gulaszowa doskonale smakuje z łyżką gęstej wiejskiej śmietany i kromką chleba.

Zupa gulaszowa z kiełbasą  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

53

Opinie o przepisie

  • Mirek

    Mirek , 03.12.2024

    Zupa pyszna.Ja dodaje galke I mielony kminek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Fornal

    Konrad Fornal , 20.05.2020

    Warto dodać marchewkę pokrojoną w talarki oraz ziemniaki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Annie Novak

    Annie Novak , 08.10.2016

    Looks delicious

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof bruz

    krzysztof bruz , 08.10.2015

    jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krzysztof bruz

    krzysztof bruz , 08.10.2015

    jeszcze prościej kupić w puszcze! zupa z paczki to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogula Zdanowska

    Bogula Zdanowska , 03.11.2014

    zupa gulaszowa z mięskiem,ziemniaki w kostke z kapustą kiszoną rewelka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Brum

    Jerzy Brum , 02.11.2014

    Z zawartością imbiru?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Kłośiński

    Stefan Kłośiński , 02.11.2014

    Kto zaprasza?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Belcyr

    Piotr Belcyr , 02.11.2014

    z wora to nie jedzenie tylko zbiór E

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wiśniewska

    Ewa Wiśniewska , 02.11.2014

    lubie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Lufa

    Krzysztof Lufa , 02.11.2014

    Lubie gotować ale bez chemii :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mowsiesjan

    Ewa Mowsiesjan , 02.11.2014

    Zupa z paczki? :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Degórska

    Wiola Degórska , 02.11.2014

    Zupa z tytki- bleee :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donata Kwiatkowska

    Donata Kwiatkowska , 02.11.2014

    Wolałabym bez konserwantów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Przybylski

    Dominik Przybylski , 02.11.2014

    Myślałem że znajde tu coś nowego, zaskakującego!!?? A zupę z proszku to każdy głupi potrafi zrobić jedynie podkręcając ją cebulą, kiełbasa i papryką??!! Żenada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Witanowski

    Adam Witanowski , 02.11.2014

    Może mi ugotujesz???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Szarzynski

    Dariusz Szarzynski , 02.11.2014

    a jaką kiełbachą??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Dobrzycka

    Halina Dobrzycka , 02.11.2014

    Jestem w Grajewie. Zaraz będę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Lange

    Tomasz Lange , 02.11.2014

    Nie zapomnijcie przed spożyciem zażyć Pantoprazol w dawce 20 mg. :))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Duk

    Alicja Duk , 02.11.2014

    ZUPA GULASZOWA JEST PYSZNA.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Stój

    Stanisław Stój , 02.11.2014

    Michał jedzenie czy widok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 02.11.2014

    Gulaszowa z wołowinka bez kiełbasy pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldek Zawadzki

    Waldek Zawadzki , 02.11.2014

    Tylko FLAKI

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Kościukiewicz

    Witold Kościukiewicz , 02.11.2014

    jak sobie ugotujesz to zjesz !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Ferszt

    Marek Ferszt , 02.11.2014

    zupa ok. a kto ją serwuje/// ;

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Pakuła

    Wiesława Pakuła , 02.11.2014

    Zupa z proszku ? Fuj .A gdzie przepis na zupę bez użycia gotowca ? To kucharze w Polsce juz nie potrafią bez torebek gotować ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Soroka

    Ewa Soroka , 02.11.2014

    Cóż za niedopatrzenie ze strony Knorra! Nie sproszkowali kiełbasy?! :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kowalewski

    Robert Kowalewski , 02.11.2014

    a golonka gdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Kowalski

    Wiktor Kowalski , 02.11.2014

    Ja też, szczególnie Gulasz Węgierski, Barszcz Ukraiński, Kołduny Litewskie, Rybę po Grecku, Karpia po Żydowsku, Boczek Cygański, Pierogi Ruskie itd.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Sokołowska

    Małgorzata Sokołowska , 02.11.2014

    nazywanie zupy z kiełbasy gulaszową, jest dla mnie profanacją tej znakomitej zupy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kiełbasą Zupa gulaszowa z kiełbasą

Smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe? To możliwe, co udowadnia poniższy przepis na gulaszową z kiełbasą. Co ważne, jej przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu, przyrządzając obiad. Przygotuj duży garnek, który będzie nadawał się do smażenia. Na rozgrzanym oleju podsmaż w nim dowolną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy delikatnie się zarumieni, dodaj również posiekaną cebulę i czosnek oraz kawałki czerwonej papryki. Całość dopraw sproszkowaną papryką i suszonym majerankiem. Mieszankę do węgierskiej zupy gulaszowej starannie połącz z wodą, dbając o to, aby uniknąć nieestetycznych grudek. Wlej ją do garnka, wymieszaj z usmażonymi składnikami i gotuj przez kilka minut – do momentu, w którym całość nabierze odpowiedniej konsystencji. Zupę gulaszową z kiełbasą serwuj na gorąco, bezpośrednio po ugotowaniu. Do dekoracji wykorzystaj drobno posiekaną pietruszkę. Jako dodatek sprawdzi się łyżka gęstej kwaśnej śmietany i pajda chleba. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.